Uspon na Treskovac

Written by admin on 16. маја 2019.. Posted in NASLOVNA

Karpatske planine Treskovac 755 mnv

Subota 29.06. 2019.godine


Treskovac ,gledan iz Srbije

Polazak: 29.06.2019.god. u 05h sa kružnog toka u centru Požarevca.

Povratak: 29.06.2019.god.u 21h na kružni tok u Požarevcu.

Prevoz: kombi.

Ishrana: iz ranca, ili usput u restoranima.

Smeštaj: Nema.Jednodnevna akcija

Oprema: planinarske cipele,mali ranac,štapovi za hodanje,kamašne,slojevito oblačenje,zaštita od vetra,kiše i sunca,astro folija,čeona lampa,prva pomoć,sveća,šibica,upaljač i pištaljka.

Dokumenta: Pasoš,zdrastvena knjižica,planinarska knjižica(sa plaćenom članarinom za tekuću godinu).

Plan: Tročasovno putovanje do srpskog sela Svinjica u Rumuniji preko graničnog prelaza Kaluđerovo.Selo se nalazi na samoj obali Dunava.Stanovništvo ovog sela su srbi(96%).U selu postoji i srpska crkva. Obilazak crkve i jednog dela sela.Učesnici na akciji,ukoliko imaju neku knjigu viška na srpskom jeziku,bilo bi lepo da poklonimo lokalnoj zajednici srba u selu.Uspon na Treskovac,započinjemo sa jedne strane vrha,a završavamo sa druge strane.Staza je duga 10 km sa 650m uspona,i kao takva spade u lakše staze.Pogled sa vrha na vrhove u Srbiji-Sokolovac,Čoka Njalta na Dunav,arheološko nalazište “Lepenski Vir” i još mnogo toga.Nakon uspona,pakujemo se u kombi i put nastavljamo dunavskom magistralom  kroz Rumuniju.Obilazimo crkvu na samoj obali Dunava,rt koji ulazi duboko u Dunav.Prilično je dominantna na ovom delu puta.U neposrednoj blizini nalazi se i statua “Decibala.Obilazak i fotografisanje.Usputne pause.Nastavljamo dalje niz Dunav do HE”Đerdap”1,gde prelazimo u Srbiju.Dunavskom magistralom vraćamo se u Požarevac.


Statua Decibala

Cena akcije:  1500 dinara za popunjen veliki kombi.

Akontacija: 1000 dinara.Uplatom akontacije,osigurali ste mesto.

Autobiografija vodiča: Vodič velikog broja akcija u p.k. Vukan od 2011.godine.Više od 1600 planinara je uzelo učešće na akcijama,od čega su nekoliko organizovane velikim autobusima.Završen i letnji i zimski alpinistički tečaj,kurs planinarske orjentacije,kao i školu za vodiče 3.kategorije i 2.kategorije(po međunarodnim standardima).Veliko visokogorsko iskustvo,sa preko 100 vrhova ispenjanih preko 2000 mnv,kao i nekoliko preko 3000 mnv,dva vrha preko 4000 mnv i jedan vrh preko 6000 mnv….Prvi organizator iz pk Vukana koji je organizovao akciju na Himalajima. Sportista Braničevskog okruga za 2017.godinu.

Svi učesnici,koji su hronični bolesnici,dužni su da ponesu lekove na akciju,a prilikom prijave ,da se deklarišu!!!

Svi učesnici na akciji,učestvuju na sopstvenu odgovornost!!!

Akcija se izvodi po pravilniku o bezbednosti u izvođenju planinarskih aktivnosti.

Lepo vreme i dobro druženje i planinarenje,želi vam planinarski vodič Zoran Pavlović i Planinarski klub Vukan!

Vodič i organizator ove akcije- Zoran Pavlović

Organizator i vodič: Zoran Pavlović

telefon za prijave: 063/83 84 888 i 060/ 0 556 536
ili na mail: pavloviczoran75@gmail.com