19. Dunavske čarolije 5.kolo treking lige Srbije i 6.kolo u planinarskoj orjentaciji

Written by admin on 6. јула 2018.. Posted in NASLOVNA

Čortanovci(Inđija)

  Subota-nedelja   25.08.2018.-26.08.2018.godine

Logo manifestacije

Polazak: 25.08.2018.godine u 06h,sa kružnog toka u centru grada.

Povratak:   26.08.2018.godine oko 21h na kružni tok u centru grada.

Prevoz:  Veliki kombi

Ishrana: Iz ranca ili u planinarskom domu.Cena ručka u planinarskom domu je 300dinara(subota-pasulj sa kobasicom,a u nedelju paprikaš) i potrebno je poneti pribor.Prijave za ručak najkasnije 21.08.2018.godine na sastanku planinara kod vodiča Zorana Pavlovića.

Smeštaj: Šatori. Smeštaj u domu 300 dinara(što ranija rezervacija,jer dom je ograničen brojem mesta. Privatan smeštaj 600 dinara(rezervacije do 10.avgusta)

Oprema: Planinarske cipele,mali ranac,štapovi za hodanje,šator,podloška,vreća,kamašne,slojevito oblačenje,zaštita od vetra,kiše i sunca,astro folija,čeona lampa,prva pomoć,sveća,šibica,upaljač i pištaljka.

Dokumenta: Lična karta,zdrastvena knjižica,planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2018.godinu.

Plan: Putovanje auto putem do Beške. Kod Beške se odvajamo i nastavljamo ka Čortanovcima. Od Čortanovaca nastavljamo ka obali Dunava i planinarskom domu kozarica..Start treking lige je zakazan za 09:30h,tako da prijave i sve ostalo,treba do tada da se završi.Startnina je 300 dinara.Organizator je obezbedio tri staze.Evo detaljnog opisa staza domaćina:

VELIKA STAZA „Goran Miljković“– Velika staza je posvećena tragično nastradalom Goranu Miljkoviću koji je bio jedan od najboljih učesnika ovog takmičenja. Dužina staze je 44,2 kilometara i nosi 84 TLS/VTL bodova. Staza ima 10 redovnih i jednu tajnu kontrolnu tačaku od kojih na dve neće biti kontrolora već će takmičari sami overavati svoje kartone. Visinska razlika je 876 metara uspona i spusteva.

SREDNjA STAZA – Dužina staze je 24,1 kilometar i nosi 45 TLS/VTL bodova. Staza ima 6 redovnih i jednu tajnu kontrolnu tačku od kojih na dve neće biti kontrolora već će takmičari sami overavati svoje kartone. Visinska razlika je 452 metara uspona i spusta.

MALA STAZA – Dužina staze je 13,1 kilometar i nosi 25 TLS/VTL bodova. Staza ima 3 redovne i jednu tajnu kontrolnu tačku, od kojih na dve neće biti kontrolora već će takmičari sami overavati svoje kartone. Visinska razlika je oko 291 metar uspona i spusta.

Na svim kontrolnim tačkama će biti vode (osim na kt 10). Pored vode na kontrolnim tačkama će biti voćnih napitaka, voća, konditroskih proizvoda. Stazu će obezbeđivati pripadnici Gorske službe spasavanja. Na kt7 (velika i srednja staza) će dežurati volonteri Crvenog krsta Inđije.

Kotizacija za treking ligu je 300 dinara. Za uplaćenu kotizaciju takmičarima će biti obezbeđeno:

– Pasta Party veče pre treking lige

– Pripremljena i markirana staza,

– Osveženje na stazi (voće, voda i konditorski proizvodi),

– Diploma za sve koji pređu neku od ponuđenih staza,

– Finišerska medalja za sve koji pređu neku od ponuđenih staza,

– Medalje za prva tri mesta u svim kategorijama,

– Praktične nagrade za prva tri mesta u apsolutnoj ženskoj i muškoj kategoriji od sponzora takmičenja kompanije Capriolo.

U toku dana,biće održana izložba planinarske fotografije,kanu avantura,čamdžijanje Dunavom,vožnja džipovima,capriolo cross cauntry-biciklistička trka,plivački maraton, „Leve cipele“-rok koncert.

Troškove prevoza i kotizacije,takmičari p.k.Vukan ne plaćaju,već klub pokriva te troškove.

Plan za nedelju (26.08.2018.godine)

 VI KOLO LIGE U PLANINARSKOJ ORIJENTACIJA

 Nedelja, 26. avgust u 10:00

Organizator: PS Srbije, Komisija za Orijentaciju, PK „Železničar-Inđija“

Mesto takmičenja: Čortanovci, Fruška gora

Takmičarski centar: Planinarski dom Kozarica, Čortanovci

Karta: Razmere 1:25000/10m

Propozicije: Po pravilniku POT PSS od 2015. godine

Kategorije: Pioniri/pionirke do 15 godina, Juniori/juniorke do 18 godina, Seniori/seniorke od 18 do 45 godina starosti, Veterani/veteranke preko 45 godina.

Planer i postavljač staze: Josip Dućak

Kontrolor: Vladislav Matković

Program : 09:30 Izvlačenje startnih brojeva, 10:00 start prvih ekipa, 13:30 proglašenje pobednika, 16:00 zatvaranje cilja

Startnina: Besplatno

Nagrade: Medalje i diplome

Napomena: Svi takmičari nastupaju na sopstvenu odgovornost

Prva pomoć. Volonteri Crvenog krsta na cilju

Noćenje: Privatni smeštaj u Čortanovcima, sopstveni šatori, planinarski dom Kozarica.

Ishrana: Ručak po ceni od 300,oo dinara

Nedelja: Za planinare,pešačenje Čortanovačkom transverzalom(staza je duga 10 km sa neznatnom visinskom razlikom),turnir u šahu,odbojka na pesku,skokovi u vodu i niz drugih zanimljivih takmičenja.

Domaćin je obezbedio i majice manifestacije po ceni od 500 dinara i majice treking lige po ceni od 600 dinara.Prijave kod vodiča Zorana Pavlovića,najkasnije do 10.08.2018.godine.

Polazak za Požarevac u 18h.

Cena akcije:  1200 dinara za popunjen veliki kombi.

Akontacija: 500 dinara.Uplatom akontacije,osigurali ste mesto u kombiju.

 Autobiografija vodiča: Vodič velikog broja akcija u p.k. Vukan od 2011.godine.Više od 1200 planinara je uzelo učešće na akcijama,od čega su nekoliko organizovane velikim autobusima.Završen i letnji i zimski alpinistički tečaj,kurs planinarske orjentacije,kao i školu za vodiče 3.kategorije i 2.kategorije(po međunarodnim standardima).Veliko visokogorsko iskustvo,sa preko 100 vrhova ispenjanih preko 2000 mnv,kao i nekoliko preko 3000 mnv,dva vrha preko 4000 mnv i jedan vrh preko 6000 mnv….Prvi organizator iz pk Vukana koji je organizovao akciju na Himalajima.

Svi učesnici na akciji,učestvuju na sopstvenu odgovornost!!!

Akcija se izvodi po pravilniku o bezbednosti u izvođenju planinarskih aktivnosti.

 Lepo vreme i dobro druženje i planinarenje,želi vam planinarski vodič Zoran Pavlović i Planinarski klub Vukan!

Vodič i organizator ove akcije- Zoran Pavlović

Organizator i vodič: Zoran Pavlović

telefon za prijave:  063/83 84 888 i 060/ 0 556 536  ili na mail: pavloviczoran75@gmail.com