Memorijalni uspon posvećen Branimiru (Banetu) Stefanoviću

Written by admin on 18. јуна 2018.. Posted in NASLOVNA

Homoljske planine  Ziman 649 mnv i Tilva Uroša 814 mnv

23.09.2018.godine  Nedelja

Bane na akciji: Noćni uspon na Veliki Vukan

U svojoj planinarskoj misiji,bio je predsednik kluba,načelnik kluba,prvi licencirani vodič p.k. Vukan od strane PSS, nebrojani broj klubova i planinara je posetilo naše Homolje zahvaljujući njemu.

 

Polazak: 23.09.2018.godine u 06h,sa kružnog toka u centru grada.

Povratak:   23.09.2018.godine oko 20h na kružni tok u centru grada.

Prevoz:  Veliki kombi ili mini bus ili bus.

Smeštaj: Nema.Jednodnevna akcija.

Ishrana:  Iz ranca. Poneti vodu shodno svojim potrebama.

Oprema: Planinarske cipele,mali ranac,štapovi za hodanje,kamašne,slojevito oblačenje,zaštita od vetra,kiše i sunca,astro folija,čeona lampa,prva pomoć,sveća,šibica,upaljač i pištaljka.

Dokumenta: Lična karta,zdrastvena knjižica,planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2018.godinu.

Planinari Vukana ka Zimanu

Letnjikovac Karađorđevića,koji je u fazi rekostrukcije

 

Plan:   Dvočasovno putovanje do sela Neresnica. Poseta mestu,gde je bane preminuo. Preminuo je na putovanju u službi planinarenja i svog kluba.  Pola sata pauze za doručak i kafu u Kučevu. Na uspon krećemo iz centra sela. Prolazimo pored letnjikovca dinastije Karađorđević,koji je u fazi obnove.  Kratko zadržavanje,a zatim nastavljamo laganim usponom ka vrhu Ziman. Staza je većim delom u hrastovoj šumi i markirana je za potrebe republičke akcije. Izlazak na vrh Ziman 649 mnv,gde pravimo pauzu. Nakon pauze nastavljamo dalje grebenom ka vrhu Tilva Uroša 814 mnv. Nakon Zimana postoji raskrsnica,gde se može spustiti dole na put od Neresnice ka restoranu kod Ljubiše. Ko se opredelo za ovu varijantu,dužina staze je 13,5 km. Ostatak grupe nastavlja dalje,prolazimo pored lovačke kuće,gde pravimo pauzu. Nakon kuće još nastavljamo dalje do raskrsnice gde se nalazi ćumurana. Ko ne želi da penje Tilva Uroša,ostaje ovde i odmara. Ovde postoji i česma, gde se može okrepiti sa vodom. Grupa koja ide i do Tilva Uroša,nastavlja uspon još pola sata.Vrh se nalazi u šumi i ne pruša vidike na Homoljske planine. Vraćamo se do ćumurane,gde svi zajedno silazimo do restorana u prirodi kod Ljubiše. Dužina trase za one koji ne idu Na Tilva Uroša je 17.5 km, a oni koji idu i na njega 21.5 km. Kasni ručak i osveženje kod Ljubiše. Nakon toga,pakovanje i polazak za Požarevac. Očekivano vreme dolaska u Požarevac je oko 20h.

Cena akcije:  600 dinara za popunjen veliki kombi. Prijave do 18.09.2018.god.(sastanak kluba).

Akontacija: 500 dinara. Akontacija je obavezna,prilikom prijave. Ukoliko odustanete, a ne nađete zamenu,akontacija se ne vraća.

Zastava našeg kluba se vijori u restoranu kod Ljubiše u Komši

 

Autobiografija vodiča: Vodič velikog broja akcija u p.k. Vukan od 2011.godine.Više od 1200 planinara je uzelo učešće na akcijama,od čega su nekoliko organizovane velikim autobusima.Završen i letnji i zimski alpinistički tečaj,kurs planinarske orjentacije,kao i školu za vodiče 3.kategorije i 2.kategorije(po međunarodnim standardima).Veliko visokogorsko iskustvo,sa preko 100 vrhova ispenjanih preko 2000 mnv,kao i nekoliko preko 3000 mnv,dva vrha preko 4000 mnv i jedan vrh preko 6000 mnv….Prvi organizator iz pk Vukana koji je organizovao akciju na Himalajima.

Svi učesnici,koji su hronični bolesnici,dužni su da ponesu lekove na akciju,a prilikom prijave ,da se deklarišu!!!

 Svi učesnici na akciji,učestvuju na sopstvenu odgovornost!!!

Akcija se izvodi po pravilniku o bezbednosti u izvođenju planinarskih aktivnosti.

 Lepo vreme i dobro druženje i planinarenje,želi vam planinarski vodič Zoran Pavlović i Planinarski klub Vukan!

Vodič i organizator ove akcije- Zoran Pavlović

 Organizator i vodič:  Zoran Pavlović
telefon za prijave:  063/83 84 888 i 060/ 0 556 536
ili na mail: pavloviczoran75@gmail.com