Pohod na Pjenovac

Written by admin on 14. јануара 2020.. Posted in NASLOVNA, Некатегоризовано

Javor planinaRepublika Srpska-Bih

01.02.-02.02.2020.godine Subota-Nedelja

Padine Javora

Polazak: 01.02.2020.god. u 07h sa kružnog toka u centru Požarevcu.

Povratak: 02.02.2020.god.u 20h na kružni tok u Požarevcu.

Prevoz: Malikombi. Prevozno sredstvo je vrlo udobno za daleka putovanja,ima klimu koja radi dobro,veliki tovarni prostor.

Ishrana: iz ranca. Na dan akcije domaćin obezbeđuje ručak.

Smeštaj: Privatan smeštaj,koji nam obezbeđuje domaćin.

Oprema: Shodno usponima u zimskim uslovima. Planinarske cipele,mali ranac,štapovi za hodanje,kamašne,slojevito oblačenje,kappa,rukavice,zaštita od vetra,kiše i sunca,astro folija,čeona lampa,prva pomoć,sveća,šibica,upaljač i pištaljka.

Dokumenta: pasoš ili lična karta,zdrastvena knjižica,planinarska knjižica(sa plaćenom članarinom za tekuću godinu).

Plan: Putovanje auto putem do Beograda,zatim ibarskom do Valjeva. Nastavak puta preko Pecke do Ljubovije. Prelaz granice na Bratunac,dolazak u Vlasenicu. Usputne pause po potrebi. Smeštaj u Vlasenici,a zatim pridveče odlazimo u motel M,gde se organizuje planinarsko veče. Nakon prespavane noći,u 08h ispred hotela Panorama se okupljaju svi planinari. Organizovano se ide do polazne tačke “pećina” oko 5km od Vlasenice. Otvaranje akcije i polazak na stazu. Tako je zamišljeno da nas staza vodi najlepšim predelima Javor planine. Završetak akcije u Pjenovcu pored manastira. Staza je duga malo manje od 16 km. Domaćin je obezbedio ručak,a svaki učesnik pohoda zasebno plaća 2e kotizaciju. Nakon ručka,polazak za Požarevac.

Cena akcije: 5400 dinara za popunjen mali kombi. Cena obuhvata prevoz,putarine ,smeštaj (jedno noćenje) i organizacione troškove.

Akontacija: 1000 dinara.Uplatom akontacije,osigurali ste mesto u kombiju. Prijave samo lično!!!  Prijave do 15.01.2020.godine.

Autobiografija vodiča: Vodič velikog broja akcija u p.k. Vukan od 2011.godine.Više od 1800 planinara je uzelo učešće na akcijama,od čega su nekoliko organizovane velikim autobusima.Završen i letnji i zimski alpinistički tečaj,kurs planinarske orjentacije,kao i školu za vodiče 3.kategorije i 2.kategorije(po međunarodnim standardima). Sportski vodič od novembra 2019.godine. Veliko visokogorsko iskustvo,sa preko 100 vrhova ispenjanih preko 2000 mnv,kao i nekoliko preko 3000 mnv,tri vrha preko 4000 mnv i jedan vrh preko 6000 mnv….Prvi organizator iz pk Vukana koji je organizovao akciju na Himalajima. Sportista Braničevskog okruga za 2017.godinu. Kategorisan  od strane Planinarskog saveza Srbije 2017.godine u sportistu nacionalnog ranga.

Svi učesnici,koji su hronični bolesnici,dužni su da ponesu lekove na akciju,a prilikom prijave ,da se deklarišu!!!

Svi učesnici na akciji,učestvuju na sopstvenu odgovornost!!!

Akcija se izvodi po pravilniku o bezbednosti u izvođenju planinarskih aktivnosti.

Lepo vreme i dobro druženje i planinarenje,želi vam planinarski vodič Zoran Pavlović i Planinarski klub Vukan!

Manastiir u Pjenovcu
Planinari u pohodu na Pjenovac
Doček gostiju pohoda
Vodič i organizator ove akcije- Zoran Pavlović

Organizator i vodič:

Zoran Pavlović telefon za prijave: 063/83 84 888 i 060/ 0 556 536

mail: pavloviczoran75@gmail.com
fb: https://www.facebook.com/zoran.pavlovic.16
Viber: Zoran Pavlović