PRODUŽENI VIKEND NA RAJCU

Written by admin on 1. маја 2020.. Posted in NASLOVNA

Planinarska akcija za uživanje (7-9.avg.)

Smeštaj u renoviranom Planinarskom domu „Čika Duško Jovanović“.  

PLAN AKCIJE: Petak , 7. avgust. 2020.  

13.30 h – Polazak iz Požarevca sa autobuske stanice Ariva – Litas. Putuje se privatnim automobilima (kako bi se snizila cena). Vožnja auto putem u pravcu Beograda – prema Mladenovcu, zatim Aranđelovac – Bukulja – Ljig – Rajac. Više kraćih pauza, uživajući u prirodnim lepotama kroz koja prolazimo. Do Rajca ukupno prelazimo 140 km.

Око 16.40 h – Dolazak na Rajac kod Planinarskog doma Čika Duško Jovanović. Nakon smeštaja, odmora, dogovora oko večere i dr. lagana šetnja do vrha Rajca.

Image result for rajac

Smeštajni kapaciteti doma su 52 ležajeva u dvokrevetnim i trokrevetnim  sobama sa zajedničkim kupatilama. U domu takođe postoji TV sala, biblioteka (gde se mogu iznajmiti knjige za čitanje, zatim stoni tenis, kao i društvene igre i dr.).

Noćenje u domu: dvokrevetne ili trokrevetne sobe = 700 din za noć; potkrovlje 300 din.

Hrana iz ranca; Ko želi.

Dom ima savremenu kuhinju, kao i šporet na drva, u kojem se kuvaju domaća jela, a takođe su zastupljeni i specijaliteti sa okolnih terena – sir, kajmak, kukuruzni kačamak (od brašna sa potočare), mleko i dr.  Doručak je 300 din, ručak 600 din i večera = 400 din.

Tokom petka, subote i nedelje  možemo penjati sledeće vrhove: Rajac;  Suvobor (18 km – 300 m uspona); Dobra voda (12 km – 760 m uspona) i  dr.

Nedelja, 9. avgust :  око 15- 16.00 h –   Polazak za Požarevac;

Organizator i vodič ispred PK Vukan: Momčilo Manić: MB: 403; 064 / 700-6441

Cena: Putuje se privatnim automobilima: Cena 900 din.

Akontacija 300 din.;  Ukupno se prelazi 280 km.

Oprema bi trebalo da bude primerena vremenskim uslovima; slojevito oblačenje; rezervni veš, voda i dr. Dokumenta: lična karta, zdravstvena knjižica i planinarska knjižica.

 Akcija se sprovodi prema Pravilniku o bezbednosti u izvođenju planinarskih aktivnosti i u zvaničnom je planu planinarskih akcija PK Vukan za 2020. god.

Sa vrhova Rajca se pružaju rajski pogledi. Očekuju nas lagane šetnje rajačkim livadama i šumama, branje kupina, plandovanje u hladu… 

Rezultat slika za rajac čika duško