Uspon na Mikulj i manastir Novi Stjenik

Written by admin on 2. јануара 2019.. Posted in NASLOVNA

Uspon na vrh,stazom kojom na vrh izlaze monahinje. Jel su monahinje manastira Novi Stjenik alpinistkinje,planinarke!!!!)

Kučajske planine Mikulj 1023 mnv
07.04.2019.godine Nedelja


Manastir Novi Stjenik i vrh Mikulj 


Polazak: 07.04.2019.godine u 05:00h,sa kružnog toka u centru grada.
Povratak:   07.04.2019.godine oko 22h na kružni tok u centru grada.
Prevoz:   Kombi .
Smeštaj:  Nema. Jednodnevna akcija.
Ishrana:  Iz ranca. Poneti vodu shodno svojim potrebama.


Ispred manastira

Oprema: Planinarske cipele, mali ranac ,štapovi za hodanje,kamašne,slojevito oblačenje,zaštita od vetra,kiše i sunca,astro folija,čeona lampa,prva pomoć,sveća,šibica,upaljač i pištaljka.

Dokumenta: Lična karta,zdrastvena knjižica,planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2019.godinu.

Plan:  Putovanje preko Petrovca ,Krepoljina i Žagubice do Borskog jezera. Kod Borskog jezera,odvajamo se putem koji vodi u najizolovaniji deo Srbije. Prolazimo pored odmarališta bivšeg predsednika,pored vrhova Veliki Lisac i Veliki Kršijora,kroz predeo zvani Vojal,sve do raskrsnice gde napuštamo kombi. Pešačenje isključivo šumskim putevima,u zaleđu Lazarevog kanjona. Divni predeli,sloboda na sve strane. Nepregledni vrhovi i doline i ništa više. Dolazak u manastir,obilazak manastira,a zatim i sam uspon na vrh Mikulj. Postoje dve staze,jedna alpinistička i jedna zaobilazna,ali znatno lakša. Nakon vrha,vraćamo se u manastiru,odmor i pauza. Povratak istim putem za Požarevac.

Cena akcije:  1200 dinara za popunjen veliki kombi ili 1600 dinara  za popunjen mali kombi.  Prijave do 26.03.2019.god.(sastanak kluba) ili do popune mesta.  Cena obuhvata troškove prevoza, i organizacionih troškova.

Akontacija: 500 dinara .  Akontacija je obavezna prilikom prijave. Ukoliko odustanete, a ne nađete zamenu,akontacija se ne vraća! Prijave samo lično!


Pogled sa vrha na manastir u podnožju,kao i na vrhove Kučajskih planina

Autobiografija organizatora: Vodič velikog broja akcija u p.k. Vukan od 2011.godine.Više od 1400 planinara je uzelo učešće na akcijama,od čega su nekoliko organizovane velikim autobusima.Završen i letnji i zimski alpinistički tečaj,kurs planinarske orjentacije,kao i školu za vodiče 3.kategorije i 2.kategorije(po međunarodnim standardima).Veliko visokogorsko iskustvo,sa preko 100 vrhova ispenjanih preko 2000 mnv,kao i nekoliko preko 3000 mnv,dva vrha preko 4000 mnv i jedan vrh preko 6000 mnv….Prvi organizator iz pk Vukana koji je organizovao akciju na Himalajima.

Svi učesnici,koji su hronični bolesnici,dužni su da ponesu lekove na akciju,a prilikom prijave ,da se deklarišu!!!

Svi učesnici na akciji,učestvuju na sopstvenu odgovornost!!!

Akcija se izvodi po pravilniku o bezbednosti u izvođenju planinarskih aktivnosti.

Lepo vreme i dobro druženje i planinarenje,želi vam planinarski vodič Zoran Pavlović i Planinarski klub Vukan!

Vodič i organizator ove akcije- Zoran Pavlović

Organizator i vodič : Zoran Pavlović- m.b. 391  

telefon za prijave: 063/83 84 888 i 060/ 0 556 536
ili na mail: pavloviczoran75@gmail.com