Dolomiti-2023

Written by admin on 24. јануара 2023.. Posted in NASLOVNA

Dolomiti

Tofana di rozes 3225 mnv, Piz Boe 3152 mnv

Cresta Strenta 3125 mnv

26.-29.05.2023.godine. Petak- Ponedeljak

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Polazak: U petak 26.05.2023.godine u 07h  sa kružnog toka u centru Požarevca.

Povratak: U ponedeljak 29.05.2023.godine oko 20h  na kružni  tok u centru Požarevca.

Prevoz: Kombi. Prevozno sredstvo je vrlo udobno za daleka putovanja,ima klimu koja radi dobro,webasto grejanje i veliki tovarni prostor. Vozimo se putem E240.

Smeštaj: Šatori.

Ishrana: Iz ranca.

Oprema: Planinarske cipele,mali ranac,kaciga,pojas,ferrata set,ferrata rukavice,podloška,vreća,šator,kamašne,slojevito oblačenje,zaštita od vetra,kiše i sunca,astro folija,čeona lampa,prva pomoć,sveća,šibica,upaljač i pištaljka.

Dokumenta:  Pasoš (najmanje tri meseca pre isteka) ,zdrastvena knjižica,planinarska knjižica(sa plaćenom članarinom za tekuću godinu).

Plan:  Putovanje na relaciji Požarevac- Lienc-Cortina. Smeštaj u kampu. Drugog dana idemo do lokacije,odakle krećemo na uspon, a to je prevoj Alberto boae 1860 mnv. U početku imamo zemljani put, akasnije stazu. Od prevoja do ferate potrebno nam je 90 minuta. Ferata Valon je poznata ferata za uspon na Piz Boe. Težine je C. Dužina staze i ferate u jednom pravcu je 7.6km. Ukupan uspon ovog dana je 1360m. Tura je celodnevna. Povratak u Kortinu, noćenje. Prevoz do podnožja doma Dibona. Sa parkinga krećemo ka domu i za pola sata smo kod njega. 

Odavde pratimo putokaz za feratu Lipela. Ferata nosi oznaku C/D i traži dobru kondicionu spremu. Tura je celodnevna, savlađuje se uspon od 1250m što na ferati, što na običnoj stazi. Vreme propisano za prelazak ove ferate je 5h. Ova ferata zna biti problematična I u letnjim mesecima jer se preko trase sliva dosta vode, koja zna biti zakovana ledom. Alternativa ovoj ferati je staza koja ide preko doma Giusani. To ćemo odlučiti na lice mesta, kada dobijemo informacije u domu Dibona. Povratak u Kortinu  noćenje. U ponedeljak nakon doručka povratak za Srbiju sa posetom tržnim centrima radi kupovine opreme.

Autobiografija vodiča: Vodič velikog broja akcija u p.k. Vukan od 2011.godine.Više od 2400 planinara je uzelo učešće na akcijama,od čega su nekoliko organizovane velikim autobusima.Završen i letnji i zimski alpinistički tečaj (zvanje stariji alpinista pripravnik) ,kurs planinarske orjentacije,kao i školu za vodiče 3.kategorije i 2.kategorije kao i za vodiče za vođenje via ferrata(po međunarodnim standardima).Veliko visokogorsko iskustvo, sa preko 190 vrhova ispenjanih preko 2000 mnv,kao i nekoliko preko 3000 mnv,tri vrha preko 4000 mnv,tri vrha preko 5000mnv  i jedan vrh preko 6000 mnv….Prvi organizator iz pk Vukana koji je organizovao akciju na Himalajima. Sportista Braničevskog okruga za 2017. i 2021. godine. Kategorisan  od strane Planinarskog saveza Srbije 2017, 2019 i 2022.godine u sportistu nacionalnog ranga.

Svi učesnici,koji su hronični bolesnici,dužni su da ponesu lekove na akciju,a prilikom prijave ,da se deklarišu!!!

Svi učesnici na akciji,učestvuju na sopstvenu odgovornost!!!

Oni koji nisu spremni na kompromis, oni koji su svadljivi, oni koji nemaju timski duh ili su ograničene širine pogleda, ne poštuju načela planinarenja, ne poštuju vodiča i njegove odluke, molim da se ne prijavljuju za akciju !!!

Akcija se izvodi po pravilniku o bezbednosti u izvođenju planinarskih aktivnosti.

Lepo vreme i dobro druženje i planinarenje,želi vam planinarski vodič Zoran Pavlović i Planinarski klub Vukan!

Vodič i organizator:

Alpinista stariji pripravnik

Gorski vodnik

Zoran Pavlović

telefon za prijave:

063/83 84 888 i 060/ 0 556 536

mail: pavloviczoran75@gmail.com

fb: https://www.facebook.com/zoran.pavlovic.16

Viber: Zoran Pavlović