OLIMPIJSKE PLANINE

Written by admin on 17. новембра 2023.. Posted in NASLOVNA, Некатегоризовано

Bjelašnica, Jahorina

Opservatorija 2067mnv, Ogorjelica 1916 mnv

01.-03.12.2023. Petak-Nedelja

Polazak: 01.12.2023.godine u 07h,sa kružnog toka u centru grada.

Povratak:   03.12.2023.godine oko 20h na kružni tok u centru grada.

Prevoz: Auto B kategorije . Prevozno sredstvo je vrlo udobno za daleka putovanja,ima klimu koja radi dobro,webasto grejanje i veliki tovarni prostor.

Smeštaj:  Privatni smeštaj Pale,Sarajevo.

Ishrana:  Iz ranca. Poneti vodu shodno svojim potrebama

Oprema: Planinarske cipele, ranac male veličine, kapa,toplija garderoba, tanke rukavice,kamašne,slojevito oblačenje,zaštita od vetra,kiše i sunca,astro folija,čeona lampa,prva pomoć,sveća,šibica,upaljač i pištaljka.  Dokumenta: Pasoš ili lična karta(lica starija od 18godina), zdrastvena knjižica,planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2023.godinu.  Plan: Putovanje na relaciji Požarevac-Beograd-Zvornik-Sarajevo. Obilazak grada. Uveče se vozimo do Pala. Smeštaj u pansine.  Sutradan nakon doručka vozimo se  do ski centra na Jahorini. Pravimo kružnu turu od oko 10 km sa penjanjem na Ogorjelicu. Slobodno veče na Palama. Sutradan se vozimo 30km do Babinog polja, podno Bjelašnice. Pripreme za uspon. Staza je duga 5km u jednom pravcu sa 800m uspona. Izlazak na vrh. Zadržavanje zavisno od vremenskih uslova. Povratak u Babino polje. Silazak do Sarajeva. Imamo vremena za pojesti nešto. Povratak za Požarevac. Staza shodno zimskim uslovima, spada u kategoriju lakih staza, što se tiče težine. Kondiciono 4/10, Tehnički 3/10.  

Cena akcije: 80e.  Cena obuhvata sve troškove prevoza i dva noćenja u Sarajevu. 

Svi učesnici,koji su hronični bolesnici,dužni su da ponesu lekove na akciju,a prilikom prijave ,da se deklarišu!!! Svi učesnici na akciji,učestvuju na sopstvenu odgovornost!!! Oni koji nisu spremni na kompromis, oni koji su svadljivi, oni koji nemaju timski duh ili su ograničene širine pogleda, ne poštuju načela planinarenja, ne poštuju vodiča i njegove odluke, molim da se ne prijavljuju za akciju !!!Akcija se izvodi po pravilniku o bezbednosti u izvođenju planinarskih aktivnosti. 

Lepo vreme i dobro druženje i planinarenje,želi vam planinarski vodič Zoran Pavlović i Planinarski klub Vukan! 

Organizator i vodič: Zoran Pavlović

telefon za prijave: 063/83 84 888 i 060/ 0 556 536

mail: pavloviczoran75@gmail.com

fb: https://www.facebook.com/zoran.pavlovic.16